nomadische aanpak

nomads of change

nomads of change  verkenning bootcamp

We verkennen in 1 dag hoe eigen-wijsheid en energie te bundelen zijn en wat er al is aan eigen-wijsheden (kwaliteiten) en meer. Dit doen we heel praktisch: we maken vooraf de exacte vraag zo helder mogelijk, jij kiest met wie je er aan wilt werken en we prikken een datum en locatie.

nomads of change

nomads of change  route bootcamp

We zoeken met elkaar meer diepgang op dan bij de Verkenning en bepalen onder andere jullie top eigen-wijsheden en werken een concrete route uit. De oogst van de verkenning wordt aangevuld met een complete routekaart voor het vervolg. Je weet precies hoe je de verandering gaat aanpakken.

nomads of change

nomads of change navigatie bootcamp

In 3 tot 5 dagen aaneengesloten creëren we een doordacht prototype. Dit kan een experiment, dienst of oplossing zijn. We ontrafelen diepgaand jouw organisatievraag, schetsen verschillende richtingen en testen een prototype.

nomads of change  5 stappen naar meer agile & volwassen organiseren

Wij zijn jouw gids en facilitator. Een verandering zoals jij voor ogen hebt, heeft een aanpak en aandacht nodig. Die aandacht krijgt het zodra wij met je op pad mogen. Dat wordt niet zomaar een reis, maar een nomadische reis in 5 stappen.

We starten vanuit jouw vraag met een basecamp. De scope en duur van het vervolg, kies jij: 1) alleen een korte trip met een bootcamp, 2) jou begeleiden in jouw rol als veranderaar, 3) een team begeleiden of 4) de hele organisatie. Jij vindt ons in elk geval steeds naast je, wanneer nodig. We kijken, denken en doen met je mee. Navigerend op jouw kompas.

Dat kompas leidt naar thema’s als zelforganisatie, teamidentiteit en participatie. Een geslaagde verandering ontstaat door stap voor stap steeds verder te gaan. Van een voorbereiding en verkenning via route bepalen en basis leggen naar co-creatie, experiment en oogst.

Al reizend krijg jij steeds beter in de vingers hoe je een transformatie naar zelforganisatie ontwerpt, begeleidt en borgt. Bovendien krijg je alle tools aangereikt om de rol van veranderaar te pakken, als een ware nomad of change. Zo kunnen wij vol vertrouwen in jou, verder trekken naar andere organisaties en hún vragen.

De games en bootcamps die we onderweg inzetten zijn impactvol en bewezen succesvol.

games

nomads of change  Eye-opening business game: Experience Game

Ervaar de impact van hiërarchie. Tijdens de Semco Style Experience Game leer je begrijpen waarom mensen in een bepaalde rol plotseling ander gedrag gaan vertonen. Je leert hoe je gedragspatronen kunt doorgronden, hoe je kunt bouwen aan een soepele samenwerking en klantgerichtheid – en waarom dat zo lastig is. En je bedenkt met elkaar hoe zelforganisatie een oplossing kan bieden. De game wordt (online) in-company georganiseerd. Dit doen wij i.s.m. Semco Style Institute.

nomads of change Samenwerking boosten met ProActief serious game

Doel is om in het team de werkstress zo laag mogelijk te houden. Tijdens het spel kunnen de spelers nadenken over hoe ze inzichten en perspectieven naar hun eigen functies kunnen vertalen. Ze beëindigen het spel en spreken concrete acties af. Acties om cultuur en structuur te creëren die stress op hun eigen werkplek voorkomt. De game kan (online) in-company georganiseerd worden. Dit doen wij i.s.m. AMS Gamelab.