Eigen-wijs samenwerken

Een team binnen de Rijksoverheid al spelend met elkaar laten kennismaken. Dat deed ik samen met partner Amsterdam Gamelab. Het spel bracht hen in een simulatie van een fictieve organisatie, legde hen keuzes en dilemma’s voor en liet ze samen reflecteren op werkstress.
 
Het team kende elkaar live nog niet en toch waren ze al snel in harmonie aan het samenwerken. Je zou daardoor kunnen denken dat samenwerken altijd een makkie is. Maar in dit geval reken ik het toe aan de optelsom van de individuele kwaliteiten van alle spelers. Die maakte mogelijk dat ze zich verdiepten in de ander en open waren over hun eigen ‘gebruiksaanwijzing’.  
 
En zo was ik getuige van de werking van 1 van de 5 dimensies van de Inner Development Goals (IDG): de waarde van samenwerken. IDG zijn kwaliteiten en capaciteiten om de wereld een wijzere en duurzamere plek te maken. Deze kun je ook op het werk inzetten. Ik pas ze toe bij teams om ze bewust te maken van hun eigen-wijsheid. 

Dit overheidsteam gaat onderzoeken welke kwaliteiten zij nog verder willen ontwikkelen; in deze harmonie. Ik ben nu al nieuwsgierig waar ze op uit gaan komen en hoe ze als het team verder gaan brengen.

Een keer vrijblijvend van gedachten wisselen over meer eigen-wijsheid in jouw team of organisatie? Plan meteen een afspraak in. Of bel Simone op +31(0)610939739.

  Terug naar Stemgeluid

Laatste berichten

Zelforganisatie synoniem voor volwassen werken?

Zelforganisatie synoniem voor volwassen werken?

Kortgeleden dronk ik koffie met een vertrouwde klant. Het informele gesprek ging ook over het functioneren van de verschillende teams binnen de afdeling en waar de verschillen zaten. De leidinggevende vertelde dat één van de teams moeite heeft zichzelf te positioneren...

Groei!

Groei!

Een afrondend gesprek van een fijne, inspirerende samenwerking met mijn klant. Door onze samenwerking is ze zich bewust geworden van haar potentie, weet ze zich zichtbaar te maken en haar positie in te nemen. Ik kijk met dankbaarheid en vrolijkheid terug op de...