Lucht in een team door ’tough love’ – provocatieve teamcoaching

tough love

In mijn rol als procesbegeleider kom ik teams van verschillende pluimage tegen. Ik mag beweging brengen in hun proces. Bijvoorbeeld naar anders organiseren of een transitie in identiteit. Maar dat gaat niet altijd vanzelf. Van Adélka Vendl heb ik mogen leren dat provocatie lucht en ruimte brengt voor beweging. Met humor, met overdrijven, met improvisatie. En een flinke portie lef. Ik heb in actieve 2 dagen ontdekt hoe je met warmte een team kan provoceren, zodat ze gaan bewegen en hun doel bereiken. Niet lief zijn, maar lief doen (’tough love’). En vooral ook lachen!!

  Terug naar Stemgeluid

Laatste berichten

Eigen-wijs samenwerken

Eigen-wijs samenwerken

Een team binnen de Rijksoverheid al spelend met elkaar laten kennismaken. Dat deed ik samen met partner Amsterdam Gamelab. Het spel bracht hen in een simulatie van een fictieve organisatie, legde hen keuzes en dilemma’s voor en liet ze samen reflecteren op...

Zelforganisatie synoniem voor volwassen werken?

Zelforganisatie synoniem voor volwassen werken?

Kortgeleden dronk ik koffie met een vertrouwde klant. Het informele gesprek ging ook over het functioneren van de verschillende teams binnen de afdeling en waar de verschillen zaten. De leidinggevende vertelde dat één van de teams moeite heeft zichzelf te positioneren...

Groei!

Groei!

Een afrondend gesprek van een fijne, inspirerende samenwerking met mijn klant. Door onze samenwerking is ze zich bewust geworden van haar potentie, weet ze zich zichtbaar te maken en haar positie in te nemen. Ik kijk met dankbaarheid en vrolijkheid terug op de...