visie

Wij geloven in een arbeidsmarkt waar iedereen meedoet en meetelt. Waar leiders met energie en bezieling richting weten te geven aan hun organisatie. Waar organisaties meebewegen in de continue veranderingen in de markt en de wereld. En waar werkenden uitdaging, vertrouwen en veiligheid vinden.

Wij zien het zo laag mogelijk leggen van de besluitvorming als dé manier om dit te realiseren. Leiders creëren zo een context waarbinnen ruimte ontstaat voor de collega’s om díe rol en verantwoordelijkheid te pakken, die het beste past.

Kaders geven de richting aan voor de ambitie en doelstellingen. Transparantie levert inzicht en vertrouwen. Controleren verandert in grip voelen. Dit alles maakt teams wendbaar, creatief en autonoom. Bovendien stimuleert meer zelforganiserende werken eigenaarschap en ondernemerschap bij elk individu. Ook bij degene waar je dit het minst verwacht. Zo kunnen organisaties als geheel slimmer inspelen op, bijvoorbeeld, hybride werken, robotisering en digitalisering.

Zelforganisatie is een volwassen manier van samenwerken. Dat heeft een positieve uitstraling naar klanten en andere stakeholders. Echter, het vraagt wel een investering in persoonlijke- en teamontwikkeling. Zo wordt iedereen volledig in staat gesteld om zelforganiserend te werken en – niet onbelangrijk in een krappe arbeidsmarkt – hun werkplek aantrekkelijk te blijven vinden.

missie

Daar kunnen we kort over zijn: werk een duurzame bron van energie maken. We besteden allemaal veel tijd aan ons werk, laten we daarom zorgen dat we er ook veel plezier en voldoening uit halen. En niet voor minder gaan. Zo ontstaat ruimte om moeiteloos een bijdrage te leveren aan de doelen van een organisatie of initiatief.

 

Werkstress is vaak de druppel om ander werk te zoeken of te blijven en niet lekker in je vel te zitten. Beide is onnodig! Onderzoek toont al jaren aan dat het ervaren van ontwikkelruimte, fijne samenwerking met collega’s en autonomie, de meest effectieve mix is om bevlogen en met plezier aan het werk te zijn. En dit verdiept zich als met focus en eigenaarschap aan het grotere doel gewerkt wordt. Zo simpel is het. Laten we dit met elkaar creëren!

Simone Beerepoot

simone beerepoot

changemaker, facilitator, ScaleUp impact coach, organisatienomade

Nomads of change founder Simone Beerepoot is een energieke, empathische en ondernemende changemaker. Ze ziet altijd mogelijkheden om een gewenste verandering te versnellen door een grondige voorbereiding . Juist in de huidige veranderende maatschappij die vraagt om aanpassingen op verouderde verandermethoden. Ze zet dan ook alleen actuele methoden en tools in. Met haar energieke en pragmatische aanpak trekt zij van organisatie naar organisatie. Ze luistert, verkent, loopt een tijdje mee en brengt de mensen daadwerkelijk in beweging.

Simone overziet gemakkelijk het speelveld waar een verandering plaats kan vinden, ze betrekt mensen die de verandering betreffen, volgt het tempo van de groep, is alert op heldere communicatie en pakt vlot door.

Als sparringpartner draagt ze haar kennis graag over op anderen. Haar droom is om zoveel mogelijk ‘nomads of change’ te ontwikkelen, zodat veel veranderingen van binnenuit organisaties succesvol geleid kunnen worden. Waardoor in plaats van de vaak genoemde 30%, een veel hoger percentage veranderingen slagen. Niet train-de-trainer dus, maar ‘ontwikkel-de-change-nomad’.

Simone is expert in organisatieontwikkeling. Ze heeft een brede basis in programmaontwikkeling en -realisatie vanuit verschillende beslisser-rollen opgebouwd. Ze werkte zowel voor technische MKB- en internationale IT-organisaties als bij overheid, onderwijs en non-profit. De thema’s waar haar hart ligt, zijn ontwikkelen als mens, bevlogen werken en beslissingen zo laag mogelijk in de organisatie leggen.

partners

Het voorbereiden en verankeren van duurzame verandering doe ik niet alleen. Ik werk graag samen, want dat levert wederzijdse inspiratie op en we brengen onze klant verder. Met deze partners zet ik moeiteloos én met heel veel plezier mensen in beweging:

Semco Style Institute
Een inspiratiebron voor zelforganisatie naar de visie van Ricardo Semler.

AMS Game Lab
Voor spellen met een missie waarbij samenwerking floreert.

Arian van Rijssen
Een expert om de krachtbron van verandering om te zetten naar een identiteit die impact maakt.

Ambasco Design & Marketing
Communicatie zet mensen in beweging. Dit weten deze mannen als geen ander.

Morosoph
Als moed gevonden moet worden om het onzichtbare zichtbaar te maken.